Skip to content

Waarom BSO Jij & Wij?

BSO Jij & Wij  maakt onderdeel uit van de overkoepelende organisatie, Kinderopvang Woerden. De BSO is een voorziening tussen school en thuis en vangt kinderen op vanaf het moment dat ze op school komen tot ze de school verlaten en de stap maken om naar het voortgezet onderwijs te gaan. Op deze manier kunnen ouder(s)/verzorger(s) werk, schoolopleiding of andere maatschappelijke activiteiten vervullen. Ook wordt kinderen de mogelijkheid geboden andere kinderen te ontmoeten en samen te spelen.

Bij BSO Jij & Wij  worden kinderen opgevangen in twee groepen. De Dolfijnen is voor de kinderen van 4 tot 7 jaar en De Orka’s is voor kinderen van 7 tot 13 jaar. Hierdoor kunnen we veel beter aansluiten bij de beleving van de kinderen en hun ontwikkeling. Wel blijft het contact van broertjes en zusjes of vriendjes heel belangrijk en geven hier ook de ruimte voor door op elkaars groep te gaan spelen en ook buiten wordt veel samen gespeelt. Ze brengen hier een deel van hun vrije tijd door: na schooltijd, in de vakanties en tijdens studiedagen.

Wij bieden kinderen ruimte om zich na schooltijd te ontspannen door middel van verschillende sportieve activiteiten. Hiervoor hebben wij op onze locatie de voetbalvelden tot onze beschikking. Wij beschikken over een eigen sfeervolle ruimte, welke huiselijk is ingericht, en een atelier om kinderen creatief uit te dagen.

Wij halen de kinderen met ons eigen GoCap fietstaxi en de BSO bus (elektrische bolderwagen) of lopend van school. Onze pedagogisch medewerkers zijn duidelijk herkenbaar omdat ze oranje veiligheidshesjes dragen.

Er zitten maximaal twintig kinderen op een BSO groep.

Praktische zaken

BSO Jij & Wij bestaat uit twee groepen De Dolfijnen 4 tot 7 jaar en De Orka´s 7 tot 13 jaar.

Wanneer men een extra dag wil afnemen, dient dit aangevraagd te worden via ons ouderportaal KDVNET.  Ouders krijgen ter bevestiging binnen 7 dagen een mail van ons als er een plekje is voor hun kind.

De extra dag wordt in rekening gebracht en in de volgende factuur verwerkt. Het afnemen van extra dagen is een extra service die wij bieden. Hieraan kunnen geen rechten ontleend worden.

Een dag ruilen is mogelijk, mits:

 • De groepsgrootte dit toelaat (maximaal 20 kinderen op een groep)
 • Deze ruil dag binnen 2 weken plaatsvindt
 • Ruilen is een extra service, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Vakanties kunnen niet worden ingehaald. Indien u behoefte heeft aan restitutie dan adviseren wij u een ander opvangpakket af te nemen.

Wij zijn niet aansprakelijk bij het kwijtraken of beschadiging van speelgoed, kleren of andere bezittingen van het kind

Gezonde voeding is bij Kinderopvang Woerden erg belangrijk. Pure voeding

Pure voeding

Gezonde voeding vinden wij erg belangrijk. Wij hebben een gevarieerd voedingsaanbod samengesteld gebaseerd op de schijf van vijf van het voedingscentrum. Wij gaan er vanuit dat voeding een daadwerkelijke waarde moet hebben en zoveel mogelijk vrij van E-nummers, geraffineerde suiker en witte bloem moet zijn.

Onderstaand ons dagmenu

10.00 uur tussendoor

Kinderen kunnen de keuze maken uit:

 • Schaaltje halfvolle yoghurt die ze kunnen mengen met fruit naar keuze.
 • Schaaltje fruit.
 • 1 Volkorenbiscuitje.
 • 1 Volkorenboterham of volkoren cracker dun besmeerd met halvarine, belegd met bijvoorbeeld 30+ kaas en plakjes komkommer.
 • Gedroogde abrikozen, dadels, cranberry’s, rozijnen, ongezouten noten.
 • Beker water en/of vruchtenthee, aanmaaklimonade (Cool Bear).

12.30/13.00 uur lunch

 • Volkoren boterhammen of pistoletjes, dun besmeerd met halvarine, belegd naar keuze met o.a.; hüttenkäse, 30+ kaas, kipfilet, pindakaas/notenpasta (zonder zout en suiker), vruchtenhagel, biologische appelstroop en jam, sandwichspread, zachte geitenkaas, hummus en aangevuld met plakjes komkommer, tomaat en paprika.
 • Een enkele keer hebben wij ook volkorenpannenkoeken lekker met appel/banaan en kaneel.
  Glas halfvolle melk of karnemelk en water.

15.00/16.00 Tussendoor (zelfde als 10.00 uur).

17.00/18.30 Beker water en/of vruchtenthee, aanmaaklimonade (Cool Bear).

Een ziek kind vraagt (logischerwijs) speciale aandacht en verdient die ook.

Ziek

Als team begrijpen wij dat het heel lastig kan zijn als uw kind ziek is en u moet werken. Toch is het noodzakelijk dat wij als kinderopvangorganisatie regels stellen ten aanzien van de opvang van zieke kinderen. In het algemeen kunt u ervan uit gaan dat het kinderdagverblijf er is voor gezonde kinderen en niet voor de verzorging van zieke kinderen.

Een ziek kind vraagt (logischerwijs) speciale aandacht en verdient die ook. Voor ons is het in de groep met veel andere kinderen echter niet altijd mogelijk die extra aandacht te geven. Het geeft onze leidsters geen goed gevoel om met zieke kinderen op de groep te werken; je wilt wel maar je kunt niet veel. Daarom werken wij met ons ziektebeleid.

Als uw kind op het kinderdagverblijf ziek wordt dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. In overleg bepalen we of het nodig is dat uw kind wordt opgehaald.

Wij bieden 3 opvangpakketten aan die u kunt koppelen met BSO kort of lang. U kiest welke openingstijd aansluit bij de basisschool van uw kind.

52 weken per jaar

Gedurende het gehele jaar komt uw kind naar de BSO.

40 schoolweken + 7 weken vakantie opvang

Dit is opvang gedurende 40 weken per jaar inclusief 7 weken vakantie.

40 weken opvang

Dit is opvang gedurende 40 schoolweken per jaar. Geen opvang tijdens schoolvakanties van Midden Nederland.

De BSO is op maandag, dinsdag, donderdag en per 1 november 2019 ook op vrijdag van 14.00 tot 18.30 uur geopend. Op woensdag zijn wij geopend van 12.00 tot 18.30 uur. Tijdens de schoolvakanties zijn wij van 7.30 tot 18.30 uur geopend.

Schrijf uw kind nu in of bereken uw toeslag Inschrijven

Wij stellen uw suggesties zeer op prijs Suggesties

Suggesties

Wij streven ernaar om de opvang van uw kind zo goed mogelijk te laten verlopen. Toch kan het voorkomen dat u niet tevreden bent over de gang van zaken. Wij stellen het zeer op prijs als u dit bij ons aangeeft.

Als er vragen of problemen zijn dan kunt u zich in eerste instantie richten tot de pedagogisch medewerker(s). Als zij het probleem niet kunnen wegnemen kunt u contact opnemen met uw vestigigingsmanager of de directie (Antoinet Velner).

Blijven er problemen bestaan of heeft u het idee dat er niet goed naar u wordt geluisterd dan kunt u contact opnemen met de De Geschillencommissie in Baarn. Wij geven u hier graag meer informatie over.

Ieder jaar maken wij een verslag van de ingediende en behandelde klachten. Zowel de GGD als de ouders krijgen hiervan een exemplaar toegestuurd.

Webdesign en hosting via Punch Creative